3 reţete delicioase de cafea rece
O cafea delicioasă nu trebuie să fie neapărat fierbinte.
Pentru că suntem în plin sezon estival, băutorii de cafea pot încerca nişte reţete grozave, simplu de realizat.
Iced Mocha
Mai întâi prepară o ciocolată caldă, din lapte care se pune la fiert, timp de 10 minute, cu pudră de cacao şi zahăr. Apoi pregăteşte cafeaua. Pune gheaţă într-un pahar de cocktail şi toarnă peste ea ciocolata răcită. Adaugă cafea şi frişcă pentru topping.Cafea italiană cu lapte de migdale
Pune laptele de migdale la congelator, în forme de cuburi. Prepară un expresso sau o cafea mocca. Pune 6-7 cuburi de lapte de migdale într-un pahar mare. Toarnă cafeaua fierbinte şi neîndulcită peste gheaţă. Serveşte cu un pai.
Irish coffee inversat
Toarnă lapte, frişcă şi zahăr într-o tigaie mică şi pune-o pe aragaz, la foc scăzut. Chiar înainte ca amestecul să înceapă să fiarbă, pune o foaie de gelatină într-un recipient cu apă rece şi las-o aproximativ 2 minute la înmuiat. Când amestecul începe să fiarbă, adaugă gelatina în tigaie. Amestecă încet şi stinge apoi focul. Adaugă şi whiskey şi amestecă bine. Toarnă circa 100 g de conţinut în fiecare pahar şi ţine-le în frigider timp de 24 de ore. Se adaugă apoi în fiecare pahar o ceaşcă de cafea.