3 supe de sezon bune la dietă
Tarabele piețelor abundă acum de tot ce e mai bun: mazăre dulceagă, lobodă roșie și verde, spanac, varză nouă, ștevie acrișoară, ceapă verde, morcovi crocanți, leuștean, mărar sau pătrunjel aromat… Să nu mai vorbim despre delicioșii cartofi noi. Sunt o bunătate în ciorbele acrite sau în supe.
Dacă ți-am făcut poftă atunci iată câteva rețete de supe nutritive, care te hidratează din plin în zilele calde şi-ţi aduc imediat senzaţia de saţietate. Și încă ceva! Nutriţioniştii ne recomandă să nu păstrăm supa în frigider mai mult de două-trei zile. Motivul? Nutrimenții se pierd și astfel gustul mâncării se alterează.
Supă de mazăre (180 kcal/ porţia)Ingrediente: 300 g mazăre, 2 morcovi, 1 legătură de ceapă verde, 1ardei gras roşu, 1ţelină mică, 1roşie, 1lingură ulei, pătrunjel, leuștean, 2 l apă, sare, piper.Preparare: Cureţi şi speli mazărea, morcovul, ceapa verde, ardeiul gras, ţelina şi roşia. Mai întâi, opărești mazărea și apoi o fierbi cu legumele tăiate cubuleţe.