5 feluri în care poţi prepara musacaua

10 octombrie 2016 12:08   Rețete
Ultima actualizare:

Cunoscută mai degrabă ca o mâncare grecească, musacaua îşi are originea undeva în Arabia. Reţeta, care reuneşte laolaltă legume, carne şi condimente dintre cele mai neobişnuite, a pătruns în Europa adusă de bucătăria Imperiului Otoman, de unde a trecut la greci şi, apoi, în restul continentului. Numele vine din arabă şi înseamnă „răcit”. De-a lungul timpului, reţeta clasică a musacalei a fost adaptată în fel şi chip. Găseşti mai jos 5 feluri în care poţi prepara musacaua.

Ingrediente

2 vinete mari, tăiate în felii groase de 1 cm2 linguri ulei de măsline (pentru vinete)1 lingură ulei de măsline (pentru umplutură)1 ceapă tocată2 căţei de usturoi, pisaţi700 g carne de vită tocată400 g roşii tocate3 linguri pastă de tomate1 cană supă de vită1½ linguriţă zahăr2 linguriţe oregano uscat¾ linguriţă sare

Pentru sosul bechamel4 linguri unt5 linguri făină3 cană lapte¼ linguriţă nucşoară½ cană parmezan răzuit1 ou + 1 gălbenuşsarepiper

Pentru topping⅓ cană pesmet

Descoperă cele cinci moduri în care poți prepara musacaua pe clickpoftabuna.ro.

Vezi cum se face cea mai bună mâncare de fasole cu crane de vită.

Află cum se prepară mâncarea de bame.

Mai multe