5 moduri prin care poți să gătești legume delicioase

9 august 2021 19:04   Rețete
Ultima actualizare:

Suntem în mijlocul verii, perioada în care avem din belșug legume și fructe proaspete, de care putem să profităm la maximum și să ne hrănim sănătos. Evident, cel mai comod este să pregătești rapid o salată, dar te poți plictisi dacă mănânci același lucru în fiecare zi, așa că îți recomandăm să schimbi din când în când metoda de preparare. Gustul legumelor se modifică în funcție de felul în care le gătești, iar aromele se combină, astfel că satisfacția va fi și mai mare.

În acest material îți vom prezenta 5 metode prin care poți să gătești rapid legume delicioase:

Legume la grătar

Gătite la grătar, legumele sunt absolut delicioase, pentru că această metodă de preparare le intensifică gustul. Pot fi consumate ca atare sau pe post de garnitură, care va pune în valoare și mai mult preparatul principal. Legumele se prepară la

grătar în doar câteva minute, astfel că îți poți pregăti o masă delicioasă în timp record. De pe blogul Hendi.ro vei afla care sunt cele mai bune legume pentru grătar.

Legume sote

O farfurie cu legumele sotate arată spectaculos. Poți să combini diverse culori și texturi - morcovi, ardei, dovlecei, ceapă, mazăre, fasole verde, broccoli, ciuperci - care se vor combina într-o explozie de arome. Există nenumărate rețete de legume sote; se fac, de fapt, cu ce ai prin frigider. Trebuie doar să acorzi atenție timpului de gătire al fiecărui ingredient în parte și să le adaugi în tigaie pe rând. Legumele sote se gătesc repede, la temperaturi înalte. Pui în tigaie puțin ulei sau combini uleiul cu puțină supă de legume sau pui, adaugi legume, sare, piper și lași până când se rumenesc ușor.

Legume la abur

Gătite la abur, legumele își păstrează mai toți nutrienții. Metoda este recomandată pentru cei care țin diete sau regimuri alimentare. Se poate folosi un steamer sau pur și simplu o tigaie deasupra căreia pui o sită pe care o acoperi apoi cu un capac. Gătite astfel, legumele sunt gata în câteva minute.

Legume coapte

Legumele coapte la cuptor sunt savuroase, mai ales dacă le stropești înainte cu puțin ulei de măsline. Cartofii copți sunt delicioși, însă și ardeii sau dovleceii sunt foarte buni.

Legume prăjite

Prăjite în tigaie, la foc mediu, legumele sunt foarte bune, își păstrează culoarea și vor arăta foarte bine pe farfurie. Dezavantajul este că se gătesc cu destul de mult ulei, astfel că este o metodă la care ar trebui să apelezi mai rar. Ca să fie mai „dietetice”, legumele se pot prăji în ulei amestecat cu puțină supă.

Există, însă, mult mai multe metode de gătire a legumelor, pe care le poți afla de aici.

Mai multe