5 reţete care «merg la inimă»

6 februarie 2016 20:56   Rețete
Ultima actualizare:

Nu trebuie să ai mari veleităţi de bucătar pentru a pregăti ceva delicios, care să arate bine şi să-i meargă la inimă “jumătăţii” tale. Îţi trebuie doar idei inspirate. Ciocolată, frişcă, fructe de mare, mâncăruri uşoare şi prăjituri tăiate în formă de inimioară, şampanie, iată ce-i poţi pune iubitului pe masă săptămâna viitoare, de Valentine’s Day.

Brioşe cu ciocolată

Ingrediente: 140 g unt, 140 g făină, o linguriţă praf de copt, 3 ouă, 100 g zahăr, o păstaie de vanilie. Pentru glazură: 100 g ciocolată, 300 ml smântână. Mod de preparare: se amestecă untul cu zahărul, se încorporează ouăle bătute şi făina, se adaugă praful de copt şi miezul păstăii de vanilie. Compoziţia se pune în forme de brioşe şi se dă la cuptor. Se coc circa 15 minute, apoi se lasă la răcit. Ciocolata mărunţită se pune la topit împreună cu smântâna. Glazura se toarnă peste brioşe. Se pot decora cu fulgi de ciocolată.

Inimioare de cânepă

Ligia Pop, promotoarea alimentaţiei raw vegan din România, îţi propune o prăjitură sănătoasă, care nu necesită coacere. 

Ingrediente: 200 g seminţe decorticate de cânepă, 250 ml apă, 50 g psyllium, 75 g miere, 75 g cacao raw, 20 g pudră de vanilie (sau un baton), o rodie. Pentru glazura de căpşune: 200 g căpşune congelate, 125 ml apă, 75 g miere.

Mod de preparare: toate ingredientele, mai puţin rodia, se amestecă într-un bol. Compoziţia se pune în forme culinare (inimioare) şi se presează cu o lingură. Se ornează cu bobiţe de rodie. Glazura se realizează amestecând într-un blender toate ingredientele, apoi se toarnă pe lângă cele două inimioare, transformându-le în două “insule de dragoste”.

Pizza cu dragoste

Chef Florin Şerban, bucătarul de la Capricciosa, îţi propune o pizza în formă de inimă. 

Ingrediente: pentru aluat, ai nevoie de 1,5 g drojdie, 500 ml apă, 50 ml lapte, 100 ml ulei de măsline, 25 g sare, 15 g zahăr şi făină cât cuprinde. Se dizolvă drojdia în ulei şi puţină apă caldă, apoi se amestecă restul ingredientelor, se frământă bine până rezultă un aluat nelipicios.  Aluatul se întinde cât mai bine şi se taie sub formă de inimă. Peste el se pune sos de roșii decojite (10 g), mozarella (50 g), roșii tăiate rondele (15 g), salam (10 g), busuioc proaspăt. Gramajele sunt pentru 5 porţii.

Paste cu efect afrodiziac

Cântăreaţa Annely Cole, pasionată de gătit, are o reţetă cu efect afrodiziac.

Ingrediente: 140 g de paste, suc de roşii făcut în casă (cu busuioc, oregano, usturoi şi ulei de măsline), 3-4 căţei de usturoi, caracatiţă, 2 roşii mari, ulei de măsline, pătrunjel, sare şi piper.

Mod de preparare: caracatiţa se fierbe şi se taie fâşii. Separat se pun la fiert pastele, timp în care pregătim sosul. Punem într-o tigaie ulei de măsline, usturoi tocat şi roşiile decojite. Se adaugă puţină apă de la paste, mai fierbem 1-2 minute, apoi adăugăm sucul de roşii, sare şi piper. La fi-----nal, punem în tigaie şi caracatiţa, pătrunjelul şi pastele. 

Dark Berry Martini

Alexandru Tudor, barman profesionist, îţi propune un cocktail pe bază de căpşune. 

Ingrediente: 3-4 căpşune, 10 ml sirop de zahăr, 20 ml suc de lămâie, 20 ml lichior de căpşune, 50 ml vodkă infuzată cu ciocolată.

Mod de preparare: căpşunele se pisează împreună cu siropul de zahăr, se adaugă celelalte ingrediente şi gheaţa şi se amestecă puternic în shaker. Se strecoară într-un pahar răcit în prealabil şi ornat pe margine cu fulgi de ciocolată. Paharul se decorează cu o căpşună.

Mai multe