5 reţete simple de îngheţată sănătoasă
Îngheţeta este vedeta sezonului estival. Un desert uşor, delicios, pe care simţi nevoia să-l mănânci în fiecare zi. Dar ce s-ar alege de silueta ta, în acest caz?! Vedetele şi-au pus şi ele această întrebare, dar au găsit soluţia: îngheţata fără zahăr, fără grăsimi, naturală şi sănătoasă. Se poate face uşor şi rapid, în casă. Iată câteva reţete simple!
Brioşe răcoroase de la Ioana Ginghină
„Ador îngheţata alături de cafeaua neagră şi fierbinte, fără lapte sau îndulcitori”, spune actriţa. Dar cafelei parcă îi stă bine alături de nişte brioşe. Nu-i nimic, Ioana a găsit soluţia pentru toate gusturile – brioşele de îngheţată. „Chiar dacă foloseşti aceleaşi ingrediente ca la orice îngheţată, încearcă să fii creativă! Eu am pus compoziţia de îngheţată în tava de silicon în care fac brioşele”.
Ingrediente: 6 banane congelate sau proaspete, 3 linguri de unt de arahide bio, fără zahăr, 3 linguri de miere, afine proaspete. Mod de preparare: se mixează toate ingredientele până se obţine o compoziţie cremoasă, care se pune în tava de brioşe, se decorează cu afine şi se dă la congelator.
Îngheţată hrănitoare cu banane şi caju de la Diana Bart
Pasionată de gătit, Diana Bart inventează tot felul de reţete sănătoase de îngheţată în casă. Ne dă şi nouă una delicioasă şi hrănitoare. „Aveţi nevoie de două banane bine coapte, un pumn de caju, un pahar de lapte de migdale şi o lingură de glucoză pudră pentru îndulcit. Punem ingredientele într-un robot de bucătărie şi le blenduim până rezultă o pastă cremoasă. O dăm la congelator, într-un recipient de plastic, iar după câteva ore e perfectă de servit, fie cu scorţişoară, cu ciocolată amăruie topită sau decorată cu fructe de pădure.
Actriţa Simona Muscă şi-a dus pasiunea pentru îngheţată la următorul nivel
Este actriţă, prezentatoare Canal 33, dar şi femeie de afaceri. Simona Muscă şi-a dorit să aibă o cofetărie pe roţi şi astfel a apărut Vanilla Elephant, singurul food truck din România care produce churros (gogoşi spaniole) cu îngheţată. „Înainte de acest business nu ştiam nimic despre ce înseamnă horeca, gătit, gramaje, timp de preparare etc., însă m-am documentat şi am învăţat rapid”, spune ea, dezvăluindu-ne şi nouă o reţetă de îngheţată. E nevoie de: o jumătate de păstaie de vanilie, 250 ml lapte, 250 ml frişcă, 4 gălbenuşuri, 100 g zahăr. Laptele se pune la foc, se adaugă miezul păstăii de vanilie şi coaja tăiată. Gălbenuşurile se bat cu zahărul şi peste ele se adaugă treptat laptele fiert. Crema obţinută se pune la fiert pe aburi până se îngroaşă puţin. Se dă frigider, apoi se scoate, se mai bate puţin cu mixerul, se adaugă treptat frişca pregătită în prealabil, iar îngheţata obţinută se pune la congelator.
Ela Crăciun face îngheţată doar din fructe
Încet, încet, bloggeriţa şi prezentatoarea Antena 3, Ela Crăciun, a devenit expertă în reţete sănătoase, pe care le face copiilor ei. Vara, nu le lipseşte din casă îngheţata. Una sănătoasă, fără pic de zahăr, doar cu fructe proaspete şi iaurturi. „Încerc să îi feresc pe cei mici de dulciurile procesate din comerț, care au zahăr și tot felul de îndulcitori. Vara caut diverse alternative pentru a le prepara deserturi reci, delicioase și sănătoase. Alessia și Alex cer, de exemplu, înghețată non-stop”, povesteşte vedeta tv pe blogul ei, unde ne dă mai multe idei. Spre exemplu, o excelentă îngheţată se face doar din căpşuni şi mango. Se mixează fructele separat, iar piureul obţinut se pune în forme, fără nimic altceva, şi se dă la congelator. Dacă vrei îngheţată în mai multe culori, poţi adăuga piure de kiwi şi de afine. Ele se pun în straturi în respectivele forme. La varianta cu fructe mai poţi adăuga un strat compus din iaurt grecesc gras, frişcă lichidă, extract de vanilie, puţină miere sau sirop de arţar.
Un deliciu marca Adi Hădean
Vara, Adi Hădean opreşte o perioadă cuptorul şi se orientează spre preparate răcoroase, din care nu lipseşte îngheţata. „În principiu, m-am axat pe fructe de vară din grădină, pentru că e păcat să nu le folosesc. Am luat 300 g de căpşuni, pe care le-am blenduit cu 2 linguri de miere. Am adăugat 200 g de iaurt grecesc gras şi mixul obţinut l-am dat la rece. La fiecare 15 minute am amestecat în el ca să sparg cristalele de gheaţă. În continuare, pentru acest desert am făcut câteva batoane de ciocolată amăruie pentru că întotdeauna mi-a plăcut gustul intens al ciocolatei cu prospeţimea fructelor. Am blenduit o mână de alune cu 2-3 linguri de biscuiţi digestivi mărunţiţi, peste care am topit 100 g de ciocolată amăruie. Am întins amestecul pe hârtie de copt, am dat la rece, apoi am rupt batoane”, a povestit Adi Hădean pe blogul lui.