Adori ciocolata? Prepară acest tort fin şi delicios!
Ingrediente
5 ouă5 linguri zahăr1 pliculeţ zahăr vanilat4 linguri făină½ praf de copt2 linguri pudră de cacao2 linguri ulei1 praf de sare
Pentru sirop
2 linguri zahărcoajă rasă de lămâie şi portocală5 linguri apă
Pentru cremă
2 linguri gem de caise500 ml frişcă lichidă2 linguri zahăr100 g fulgide ciocolată neagră40 g gelatină150 g fructe proaspetesau congelate
Pentru glazură
200 g ciocolată40 g unt
Pentru decor100 g zmeurăornamente de ciocolată
Preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă cu mixerul împreună cu o lingură de apă rece şi cu un praf de sare. Încorporezi zahărul tos, cel vanilat şi apoi gălbenuşurile, bătute cu ulei. Adaugi câte o lingură de făină. La sfârşit încorporezi cacaua şi praful de copt, stins în prealabil cu o linguriţă de oţet.
Răstorni compoziţia într-o formă de tort cu pereţi detaşabili, unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Introduci tava în cuptorul încins la 170 de grade Celsius şi laşi aproximativ 30 de minute.Află aici cu prepari crema şi glazura tortului