Ananas umplut – Erika Buhai

26 mai 2016 15:20   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

1 ananas mare, 300 g piept de pui, 200 g de porumb boabe, 300 g ciuperci mici, 200g mazăre, 100ml vin alb sec, 50ml ulei de  măsline, sare, piper.

Mod de preparare

Tăiaţi ananasul în două pe verticală, scoateţi miezul şi tăiaţi-l în  cubuleţe. Curăţaţi  pieptul de pui de pieliţe şi de tendoane după care tăiaţi-l în cubuleţe mici şi prăjiţi-l în ulei de măsline 5 minute. Între timp, ciupercile din conservă le scurgem de apă, se taie julien dacă-s prea mari şi se pun peste pieptul de pui. Căliţi-le împreună cu acesta, la foc potrivit încă 5 minute. Adăugaţi vinul, măriţi focul şi mai lăsaţi pe foc până până când se evaporă toată zeama din tigaie. Se opreşte focul şi se adaugă ingredientele mazărea, porumbul  şi  ananasul. Potriviţi de sare şi piper şi amestecaţi bine. Umpleţi jumătăţile de ananas cu acest amestec şi serviţi  preparatul călduţ. Poftă bună!

Mai multe