Annely Cole îşi condimentează singură uleiul de măsline

5 decembrie 2015 22:32   Rețete
Ultima actualizare:

Pe lângă cariera artistică, Annely Cole are o mare pasiune pentru gătit. Solista din fosta trupă Sweet Kiss, care făcea furori cu piesa „Alin, Alin”, a locuit mulţi ani în Italia.

Acolo a urmat cursuri de gătit cu un bucătar profesionist şi a descoperit preparate noi. Printre acestea – uleiul de măsline aromatizat, preparat în casă.

„Este unul dintre ingredientele mele preferate, datorită lui, mâncărurile au un gust mai intens. Folosesc ulei de măsline extra virgin, pe care îl condimentez cu busuioc, usturoi, salvie, rozmarin, ardei iute sau trufă”, explică Annely Cole.

Totul este foarte simplu: se toarnă uleiul într-o sticluţă specială, pe care o găsiţi în comerţ. La 500 ml de ulei, se pun 4 căţei de usturoi decojiţi şi busuioc. Sau 4 căţei de usturoi, 5 crenguţe de rozmarin şi câteva frunze de salvie. Alt ulei foarte gustos pentru cei ce adoră preparatele picante este cu usturoi şi ardei iute, uscat. Mirodeniile se lasă la macerta în ulei circa o săptămână, după care  uleiul se poate folosi în tot felul de reţete.

Mai multe