Antricot de porc cu sos barbecue
Rețeta de astăzi este una simplă, dar extrem de delicioasă. Cu o garnitură de cartofi țărănești sau natur poate fi un prânz perfect.
Ingrediente Antricot de porc cu sos barbecue:
4 bucăţi antricot cu os;
Pentru marinată:
3 linguri sos barbecue,
2 linguri ketchup dulce sau iute, după preferinţă,
1 linguriţă muştar cu boabe,
½ linguriţă zahăr,
1 linguriţă sare,
½ linguriţă piper negru măcinat,
1 lingură ulei,
½ linguriţă fulgi de chili, opţional,
½ linguriţă boabe de coriandru.
Zdrobeşti grosier boabele de coriandru într-un mojar şi le pui într-un castron. Adaugi restul ingredientelor pentru marinată şi omogenizezi. Opreşti un sfert din acest amestec, iar cu restul ungi carnea de porc, o pui într-un vas etanş şi o laşi la marinat, la frigider, între 4 şi 8 ore. Scoţi carnea din frigider, o ţii 30 de minute la temperatura camerei şi o frigi pe grătar sau în tigaia grill, întorcând-o de 3-4 ori, până e făcută. La final, o ungi cu marinata rămasă şi o laşi la odihnit 5 minute înainte de servire.