Antricot de porc cu sos de ciuperci
Ingrediente:
3 antricoate de porc, sare, piper, ulei, orez cu legume, pătrunjel; Pentru sosul de ciuperci: 250 g ciuperci, 1 lingură unt, 1 lingură sos de carne, 2 linguri smântână, 1 praf de sare.
Preparare:
Speli antricoatele, sărezi, piperezi și le ții la rece 2 ore. Le pui într- o tavă și torni ulei, astfel încât să fie unse pe toată suprafața. Le dai la cuptor la foc tare la început, apoi reduce flacăra, pentru a se coace treptat. Din când în când, adaugi puțină apă și stropești carnea cu sosul format. Antricoatele sunt gata atunci când furculița intră ușor în ele. Păstrezi o lingură din zeama lăsată de carne, pentru sosul de ciuperci. Pentru sosul de ciuperci, speli și tai ciupercile felii. Le înăbuși cu unt și cu sosul păstrat de la friptură. Presari sare și lași la fiert, amestecând din când în când. Adaugi smântâna și, după ce dă într-un clocot, mai ții la fiert până când scade sosul. Așezi pe farfurie antricoatele stropite cu sos de ciuperci, alături de pătrunjel mărunțit și, dacă vrei, o lingură de orez cu legume.