Ardei la cuptor, umplut cu carne, orez și ciuperci – Sandru Maria

17 ianuarie 2018 12:26   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

1 borcan ciuperci feliate

400 g carne tocată amestec porc și vită

1 crenguță cimbru din grădină

8-10 ardei gras pentru umplut

80 g orez

2 cepe măricele

sare după gust

piper după gust

3 linguri ulei floarea-soarelui

Mod de preparare:

Ciupercile le punem într-un castron. Începem să tăiem ceapa cât mai mărunt și o punem la călit, orezul îl punem peste ceapă, apoi carnea și ciupercile, sărăm și piperăm după gustul nostru și punem cimbrul. Ardeiul se umple cu compoziția obținuta. Într-o oală de pământ aranjăm ardeiul, crenguța de cimbru, foile de dafin și introducem oala în cuptor.  Acoperim și lăsăm să fiarbă, iar spre final punem bulionul. Scoatem oala din cuptor, presărăm mărar verde și putem servi cu smântână. Poftă bună!

Mai multe