Ardei marinaţi umpluţi cu brânză - Valerica Alexandru
Mod de preparare: Ardeii se coc şi, imediat ce se iau de pe grill, se presară sare şi se acoperă într-un castronel, astfel se vor curăţa mai uşor.
După ce s-au răcit, se curăţă şi se spală să nu mai rămână nici o seminţă, dar cu mare atenţie să nu se rupă, căci altfel nu putem să-i mai umplem cu crema de branză şi avem nevoie de ei întregi.
Pentru crema de branză amestecăm branza de capră şi cea de vacă, cu untul şi seminţele de chimen.
Se umplu ardeii cu crema de branză, se aşază într-un borcan, împreună cu foile de dafin şi se presară boabele de piper.
Sosul se prepară în felul următor: uleiul de masline,oţetul balsamic, zahărul, sarea, piperul şi vinul alb se amestecă bine până se dizolvă zahărul şi sarea şi se toarnă peste ardeii din borcan.
Se acoperă şi se lasă la rece sau în cămară, dupa preferinţe. Se servesc alături de legume la grătar şi de peşte (pui), de asemenea, la gratar.
Poftă bună!
Vezi şi:
Chiftele la cuptor cu ardei sote
Muşchi împletit şi cârnăciori, legume trase în unt şi roşii chery
Piept de pui în scutec de jambon
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!