Ardei umpluţi cu carne - Trică Maria Angelica

6 septembrie 2012 12:59   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:12 ardei mijlocii, 750 g carne, 2 cepe, 2 linguri orez, 1 lingură untură, mărar şi pătrunjel tocat, sare, piper, 2 roşii.

Sosul: 500 g roşii, 1/2 ceapă, 1 linguriţă zahăr, 1/2 linguriţă făină, sare, pătrunjel tocat, 1 lingură untură, smântână.

Mod de preparare:

Se spală ardeii, se şterg, se scot cotoarele şi se îndepărtează seminţele.

Carnea se toacă, se pune într-un castron, se adaugă două cepe tăiate mărunt, prăjite sau crude, şi o lingură de untură, orezul spălat, pătrunjelul şi mărarul tocat, piperul şi sarea.

Se amestecă totul bine şi cu această compoziţie se umplu ardeii, astupându-i cu câte o felie de roşie.

Se aşează într-un vas termorezistent şi se toarnă următorul sos: se prăjeşte ceapa fin tocată şi făina în untură până se rumenesc puţin.

Se stinge rântaşul cu zeamă de roşii (fierte şi strecurate). Se adaugă zahărul şi sarea.

Ardeii trebuie să fie acoperiţi cu acest sos, dacă nu-i acoperă, se adaugă apă.

Se presară cu pătrunjel tocat, se pune vasul, la cuptor, pâna sunt gata.

Se servesc cu smântână.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook

Mai multe