Ați rămas fără ouă în casă? Iată cu ce le puteți înlocui în preparate
N-ar fi de mirare, în această perioadă a epidemiei de coronavirus și a cumpărăturilor en-gros, să rămânem fără ouă în casă. Ori cu mai puține decât am avea nevoie pentru tot ce dorim să gătim. Există, însă, o soluții salvatoare prin care putem înlocui oul, cel puțin în anumite preparate.
În preparate, oul are rolul de a ține ingredientele împreună sau este baza pentru aluaturi și prăjituri. Conform ecosalon.com, pentru a înlocui un ou într-o rețetă ce presupune coacere, poți să folosești o lingură de semințe de in măcinate în care adaugi trei linguri de apă. Lasă amestecul să stea până se îngroașă.
Un ou poate fi înlocuit și cu două linguri de amidon de porumb sau amidon de cartofi, în crème și piureuri. În aluaturi dulci, un ou este substituit perfect de o jumătate de banană. În funcție de preparat, un ou poate fi foarte bine înlocuit de ½ de avocado, două linguri de tahini, două linguri unt de arahide, două linguri de pesmet sau două linguri de drojdie nutrițională (altceva decît drojdia pentru maia). Zeama în care a fost fiert năutul, bătută bine cu telul, „produce” un veritabil albuș de ou vegetal, ce are exact aceleași calități ca și cel autentic.