Bame cu ciuperci şi orez – Monica Marton

14 martie 2018 12:02   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente necesare pentru 2 porţii:

un usturoi verde sau 3 căţei de usturoi;

o lingură de ulei de floarea soarelui;

500 de grame de ciuperci tăiate în două dacă sunt mici sau sferturi dacă sunt mari;

250 de grame de bame tăiate în 2-3 bucăţi în funcţie de mărime;

250 de grame de orez;

o jumătate de legătura de pătrunjel;

o păstaie de cardamom sau un vârf de cuţit de cardamom măcinat;

un vârf de cuţit de turmeric (şofran indian/curcuma) măcinat;

sare.

Preparare:

Spălaţi usturoiul, bamele, ciupercile, pătrunjelul şi orezul. Puneţi uleiul în wok (cratiţă), când s-a încins puneţi în el usturoiul tocat, îl lăsaţi să se încălzească puţin. Adăugaţi ciupercile şi bamele spălate, curăţate, tăiate şi orezul spălat (prefiert). Adăugaţi apă cât să acopere legumele din cratiţă şi un praf de sare. Acoperiţi cu capacul şi lăsaţi să fiarbă. Dacă nu achiziţionaţi orez prefiert, îl puneţi să stea în apă înainte cu câteva ore de preparare sau îl puneţi doar pe el în cratiţă 10 minute la fiert şi apoi adăugaţi ciupercile şi bamele. După 20-25 de minute, în funcţie de intensitatea focului, adăugaţi turmeric, cardamon şi pătrunjelul spălat şi tocat şi opriţi focul. Puteţi să serviţi mâncarea cu o salată de mango sau orice altă salată. Poftă bună!

Mai multe