Banane caramelizate cu îngheţată de vanilie - Daniela Andrei

22 august 2016 11:04   Rețete
Ultima actualizare:

INGREDIENTE

4 banane potrivite

100 g unt

 4 linguri cu zahăr

50 ml coniac ori rom

îngheţată de vanilie preparată în casă

100 g fulgi de ciocolată

fructe proaspete (zmeură/coacăze/afine/căpşuni)

MOD DE PREPARARE

Într-o tigaie întinsă se topeste untul, la foc mic. Se adaugă coniacul/romul şi zahărul, amestecându-se continuu, până ce se topeşte complet. Se opreşte focul şi se adaugă bananele, tăiate în două, pe lung. Se trec bananele, pe ambele părţi, prin zahărul caramelizat. Se scot pe farfuriute, câte două jumătăţi, se presară fulgii de ciocolată şi se adaugă 3-4 cupe cu îngheţată. Se ornează cu fructe proaspete. Poftă bună!

Mai multe