Bărcuţe din vinete albe în sos orange - Aluculesei Brînduşa

30 ianuarie 2017 13:38   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

  -3 bucăţi vinete albe,

  -2 kg.pătlăgele galbene,

  -1 gogoşar,

  -1 linguriţă tarhon,

  -1 linguriţă condimente cu gust de legume,

  -sare după gust,

  -1 bucată piept de pui,

  -3 linguri ulei,

  -4 cepe mici,

  -1 gogoşar,

  -50 g caşcaval,

  -1 linguriţă oregano.

Mod de preparare:

  -Se taie vinetele în jumătăţi pe verticală şi se scoate miezul cu o lingură.

  -Se curată ceapă,se toacă julien şi se pune într-o tigaie la prăjit.Când ceapă îşi schimbă puţin culoarea,se adaugă câteva pătlăgelele galbene,tocate julien,se amestecă uşor,se adagua pieptul tocat cubuleţe,miezul de la vinetele albe,tocate mărunt,tarhon,oregano,condimente cu gust de legume şi se lasă să fiarbă la foc mic.Când lichidul se evaporă,se mai potriveşte de sare dacă mai este nevoie.

 -Se taie cam 1 kg de pătlăgele galbene, cubuleţe şi se pun la mixat, până se fac o pastă, se adaugă puţină sare,puţin tarhon şi oregano şi se toarnă conţinutul într-o tavă.

 -Se umplu jumătăţile de vinete cu compoziţia din tigaie şi se aşează în tavă.se presoara puţin caşcaval ras şi se da tavă la cuptor,până când vinetele se rumenesc şi sosul scade puţin,atunci este semn că bărcuţele noastre sunt gata.Le mai adăugăm şi o pânză dintr-o bucată de gogoşar şi bărcuţa este gata. Să aveţi poftă dragilor!

Mai multe