Biscuiţi cu zefir şi ciocolată - Frunza Aneta

20 februarie 2017 11:32   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente pentru aluat:

450 g făină, 100 g zahăr, un pachet margarină, o lingură de cacao, 3/4 de linguriţă de praf de copt, 3/4 de linguriţă de bicarbonat, o linguriţă de scorţişoară, 3 ouă (doar gălbenuşurile), esenţă de vanilie.

Ingrediente pentru zefir:

100 ml apă, 2 linguri de miere, 6 linguri de zahăr, un pliculeţ de gelatină, 3 linguri de apă rece, 2 albuşuri, esenţă de vanilie, sucul de la o lămâie.

Preparare

Se amestecă ingredientele uscate: făina, cacao, zahărul, bicarbonatul, praful de copt şi scorţişoara. Se amestecă şi se pune margarina, netopită. Cu palmele se freacă margarina cu ingredientele uscate, o să rezulte niste „lolotei”, în care vom încorpora gălbenuşurile şi esenţă de vanilie. Se amestecă bine şi va rezulta un aluat vârtos. Se pune într-o folie alimentară şi se lasă la frigider, o oră. După ce aluatul s-a odihnit, îl punem pe masa de lucru şi îl vom modela intr-un rulou. Ruloul îl vom tăia în rondele de 0,5 cm.

Rondelele se pun într-o tavă presărată cu un praf de făină sau cu hârtie de copt şi se dau la cuptorul de dinainte încins, cam 1015 min. Când s-au rumenit uşor pe margini, le scoatem din cuptor şi le punem pe un grătar să se răcească. Cât biscuiţii se răcesc, vom pregăti zefirele.

Mai întâi se pune la rehidratat gelatina. Apoi, se combină apa cu mierea, sucul de lămâie şi zahărul şi se pune pe foc mediu, amestecând, până când zahărul s-a topit complet. Se adaugă apoi gelatina, se amestecă să se topească (fără să ajungă la punctul de fierbere), după care se lasă la răcit. Într-un bol se bat spumă tare albuşurile cu zahărul. Când spuma a ajuns să fie ferma, se va încorporează, câte puţin, în fir subţire şi mixând continuu, siropul de zahăr.

Decorare:

Pe fiecare biscuite am pus câte o linguriţă de gem de caise. Peste gem am pus cu posul, bezeaua, în aşa fel, încât să acopăr tot biscuitele.Într-un vas, am pus la topit cam 400 g de ciocolată. După ce s-a topit, am lăsat-o să se răcorească şi apoi am turnat peste bezea. (ciocolata trebuie să fie răcită, altfel se va topi bezeaua). După ce ciocolata s-a întărit, am făcut dâre cu ciocolată albă.

Mai multe