Biscuiti în 2 culori- Şerban Anne Marie

27 decembrie 2011 15:34   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 300 g făină, 150 g zahăr, 2 gălbenuşuri, 200 g unt rece sau margarină, 2 linguri cacao.

Mod de preparare: Se pun într-un vas ingredientele pentru compoziţia albă: 150 g făină, 75 g zahăr, 1 gălbenuş, 100 g unt sau margarină.

Se frământă o bilă de aluat pe care o învelim în folie şi o dăm la frigider. Se face un aluat negru cu restul ingredientelor şi îl dăm la frigider.

După o oră scoatem aluaturile, întindem 2 foi, una albă, una neagră care le punem una peste alta şi le rulăm. Se pune iar la frigider până se întăreşte pentru a se putea tăia (minim 2 ore).

Se scoate, se taie felii şi se pun în cuptor la 150 grade, 15 minute după care, dacă vreţi biscuiţi crocanţi se întorc şi se mai ţin 5 minute, dacă nu, se scot pe farfurie şi se mănâncă.

Poftă mare!

Trimite

şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe