Bolognese vegetariene

18 iunie 2014 11:48   Rețete
Ultima actualizare:

Aceasta este varianta vegetariană a clasicei reţete de Bolognese cu carne. Chiar şi „carnivorii“ din familie o vor iubi. E un execelent mod de a introduce legumele în meniu.

Ingrediente

2 linguri ulei măsline1 ceapă tocată1 morcov, tocat1 tulpină de ţelină, tocată3 căţei usturoi, pisaţi500 g ciuperci tocate1 linguriţă oregano1 foaie dafin1 lingură bulionjumătate cană vin roşu400 g suc de roşii300 g roşii zdrobite1 linguriţă zahărsarepiper

Mod de preparare

Încinge uleiul la flacără medie într-o cratiţă mare. Adaugă ceapa şi sotează până când începe să se mai înmoaie. Pune morcovii şi ţelina şi lasă la sotat alte 3 minute.

Adaugă usturoiul şi mai lasă 1 minut. Apoi, pune ciupercile pe care le laşi pe foc încă 5 minute. Presară oregano, pune foaia de dafin, sosul de roşii, bulionul şi vinul şi permite-i compoziţiei să se reducă la jumătate.

Continuarea modului de preparare pe clickpoftabuna.ro 

Mai multe