Bomboane cu nucă - Rada Adriana Mariana
Ingrediente: 700 g biscuiţi, 100 g zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 200 g ciocolată cu lapte, 100 ml frişcă lichidă, 3 linguri de cacao, 100 g margarină sau unt, 1 esenţă de lămâie, 4 linguri dulceaţă de caise, 100 g rahat tăiat cubuleţe mici, 200 g nucă măcinată + 1 pumn de nucă tăiată mărunt cu cuţitul.
Mod de preparare:
Biscuiţii se dau prin maşina de tocat ca să fie mai mărunţi. Se pun într-un castron biscuiţii măcinaţi (se lasă câteva bucăţi de biscuiţi şi se sparg în mână ca să rămână mai întregi).
Din ciocolată, zahăr, frişca lichidă, margarină şi cacao se face un sirop pe foc mic şi se dă în clocot până se topeşte ciocolata şi zahărul.
Se lasă puţin la răcit şi apoi se pune peste biscuiţii măcinaţi.
Se amestecă, apoi adăugăm dulceaţa de caise, zahărul vanilat, esenţa de lămâie, rahatul cubuleţe şi un pumn de nucă tăiată cu cuţitul.
Se amestecă bine şi se formează bombiţe care se dau prin nucă măcinată.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!