Brioșe cu banane

23 februarie 2016 11:45   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

200 g făină

1 lingură praf de copt

3 banane zdrobite

150 g zahăr

100 g iaurt

1 ou

75 g unt

Pentru glazură

50 g ciocolată neagră

50 g zahăr pudră

ciocolată rasă, opţional

Preparare

Pentru aluat, freci untul cu zahărul până când obții o spumă. Amesteci iaurtul cu bananele, cu oul, apoi încorporezi făina, în care ai pus înainte praful de copt, și untul frecat. Torni compoziția în forme în care ai așezat hârtie specială pentru brioșe și le dai la cuptor aproximativ 25 de minute. Pentru glazură, topești ciocolata, pe baie de aburi, împreună cu zahărul până când acesta se topește. După ce s-au răcit puțin brioșele, torni peste ele din glazura de ciocolată și, dacă vrei, presari ciocolată rasă.

Mai multe