Brioşe cu cacao şi ciocolată neagră - Adriana Szerepi
Ingrediente:
300 g făină, 1 plic praf de copt, 100 g zahăr, 1 praf sare, 50 g ciocolată albă, 2 linguri cacao, 250 ml lapte, 2 ouă, 75 g unt, 2 linguri rom.
Pentru glazură: 100 g ciocolată albă, 2 linguri lapte, 3 linguri zahăr pudră.
Pentru ornare: bombonele colorate, fulgi de ciocolată etc, fiecare le ornează cu ce vrea sau are acasă.
Mod preparare
Se amestecă într-un castron făina cu praful de copt şi cu praful de sare. Separat se bat ouăle cu zahărul, se adaugă laptele, untul topit, romul şi cacao. Amestecul obţinut se toarnă peste făină şi se amestecă până devine ca o smântână mai groasă. Se adaugă cele 50 g ciocolată albă mărunţită şi se amestecă. Se umple formele de brioşe unse cu unt şi tapetate cu făină sau cu hârtie specială pentru brioşe. Se coace la foc mediu până trec testul scobitorii.
Glazura: se topeşte ciocolata pe baie de abur, adăugăm laptele şi zahărul pudră şi amestecăm până se îngroaşă puţin ciocolata. Cu această compozitie se ung brioşele deasupra. Presărăm bombonele sau fulgi de ciocolată deasupra.