Brioşe cu cireşe şi aromă de portocale – Alina Mărginean

27 mai 2016 12:21   Rețete
Ultima actualizare:

Aveţi nevoie de:

150 g unt

4 ouă

150 grzahăr

2 plicuri  zahăr vanilat + esenţă de vanilie

un praf de copt

un vârf cuţit sare

4 lg ulei

250 gr făină

cireşe din compot

puţină coajă rasă de portocală

pentru decor zahăr pudra

Mod de preparare

Se freacă spuma untul cu zahărul, se adaugă zahărul vanilat, praful de copt şi sarea. Pe rând se pune câte un ou întreg şi se mixează în continuare, se pune şi uleiul, iar la final coaja rasă de portocală şi făina. Se pregătesc formele de brioşe, se ung cu ulei şi se tapetează cu făină. Se ia cu o lingură şi se pun în forme până la bază. Din compoziţia de mai sus vă ies 18 bucăţi de brioşe.

Cireşele din compot se taie în bucăţi mici şi se pun 3-4 bucăţi deasupra şi se apasă puţin cu mâna. Se dau la cuptor 20-25 minute. Se pudrează cu zahăr. Poftă bună!

Mai multe