Brioşe cu fructe de pădure - Cristiana Teodor
Ingrediente:
• tigaie sau plită
• 1 castronel plin cu afine (le poţi lua congelate de acasă)
• 1 bol mărişor de biscuiţi mărunţiţi în bucăţele
• 1 bol cu lapte
• câteva linguri de margarină sau unt
• o căniţă de zahăr, 4 ouă
Mod de preparare
Bate ouăle ca pentru omletă, adaugă afinele şi untul. Poţi să-l topeşti puţin înainte în tigaie. Pui şi zahărul şi laptele şi amesteci bine de tot. Biscuiţii după ce i-ai rupt cu mâna, poţi să îi mărunţeşti şi mai mult cu o lingură de lemn, ori cu o bucată de lemn pentru foc pe care o rulezi deasupra lor, înveliţi într-un prosop de bucătărie. Adaugi şi biscuiţii pisaţi. Încingi din nou plita cu puţin unt şi prăjeşti pe o parte şi pe cealaltă brioşele. În funcţie de diametrul tigăii, îţi vor ieşi mai multe sau mai puţine, însă important este că acest desert este atât de uşor de făcut şi atât de crocant, încât nu vă veţi mai putea opri din mâncat.