Brioşe cu măr şi scorţişoară - Ana-Maria Dinu
Ingrediente
3 ouă
2 mere golden/mere ionatane + 2 linguri făină
9 linguri făină (200 g)
9 linguri zahăr (150 g)
9 linguri iaurt natural (180 g)
9 linguri ulei (50 g)
1 plic de praf de copt
1 linguriţă scorţişoară
1 vârf cuţit sare
Mod de preparare
Spargem ouăle într-un vas şi le batem cu ţelul până când se omogenizează şi se deschid puţin la culoare (cca 2 minute). Adăugăm făina amestecată cu praful de copt şi cernută şi amestecăm. Adăugăm zahărul, iaurtul, uleiul, sarea, coaja rasă de lime şi scorţişoara şi amestecăm până obţinem un aluat omogen, nu mai mult. Curăţăm merele, le tăiem în cubuleţe mici şi le pudrăm cu cele 2 linguri de făină. Încorporăm, în aluatul obţinut, merele golden sau ionatane, curăţate şi tăiate în cubuleţe. Consistenţa finală a aluatului de brioșe este mai lichidă, deci nu mai adăugăm făină. Umplem pe trei sferturi formele de brioșe, tapetate cu hârtiuţe pentru brioșe. Coacem brioșele cu mere în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru cca 20 minute. După ce se răcesc, le decorăm cu frişcă şi sos caramel. Poftă bună !