Brioşe - Elena Ripa

22 martie 2012 16:31   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 400 g făină, 200 g zahăr, 2 ouă, 200 ml ulei, 300 ml iaurt, 1 praf de copt, 2 plicuri de zahăr vanilinat, esenţă de rom.

Mod de preparare:

Amestecăm ouăle cu zahărul până se omogenizează bine şi formează o spumă, apoi adaugă uleiul câte 1-3 linguri, apoi omogenizăm şi tot aşa până îl terminăm, iaurtul şi mirodeniile şi omogenizăm bine.

Făina o amestecăm separat într-un bol cu praful de copt apoi o punem peste compoziţie, omogenizăm numai cât să intre făina în compoziţie.

Se pot umple cu stafide, ciocolată şi orice fel de dulceaţă. Ungem forma de brioşe cu un pic de ulei apoi luăm cu lingura compoziţie şi punem în formă până la jumătate.

Le dam la cuptorul preîncălzit la foc potrivit până se rumenesc frumos şi sunt coapte pe interior (le încercăm cu o scobitoare).

Pentru ornare folosim 2 cuburi ciocolată menaj din alea mai mari pe care le topim la bain marie, adăugăm 2 linguri de smântână şi o lingură de cacao (ca să iasă ciocolata mai neagră) apoi ornăm după imaginaţie.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe