Bruschete - Anamaria Badia

19 ianuarie 2017 14:49   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

8 felii baghetă, 2 roşii potrivite, un căţel usturoi, 3 linguri ulei de măsline, 5-6 măsline kalamata, 4-5 frunze busuioc sau o linguriţă busuioc uscat, un praf sare şi piper.

Preparare

Zdrobiţi usturoiul cât de mărunt puteţi şi amestecaţi-l cu uleiul de măsline şi un praf de sare. Prăjiţi feliile de baghetă (eu le-am pus sub grill pentru câteva minute) până ce capătă o culoare aurie apoi ungeţi cu uleiul obţinut cu ajutorul unei pensule de bucătărie.Opăriţi roşiile, decojiţi-le, îndepărtaţi sâmburii şi tăiaţi-le în bucăţi mici. Tocaţi măslinele şi busuiocul şi amestecaţi toate ingredientele cu un praf de sare şi piper. Puneţi câte o linguriţă din compoziţia de roşii peste feliile de baghetă, stropiţi cu puţin ulei de măsline şi gata de servit.Puteti sfărâma şi puţină brânză feta.

Mai multe