Budincă de ciocolată cu sirop de caramel
Un desert absolut delicios pe care-l puteți servi prietenilor voștri. Și cei mai mofturoși vor fi impresionați de gustul plăcut al ciocolatei în combinație cu siropul de caramel.
Ingrediente:
7-8 linguri de unto jumătate de cană de zahăr300 de grame de ciocolată neagră mărunțită2 ouă+ 2 gălbenușuri de ou separateun sfert de cană de făinăo jumătate de linguriță de saresirop de caramel(rețeta o găsiți mai jos)frișcă
Mod de preparare:
Pentru sirop:
Aveți nevoie de o cană de zahăr, 6 linguri de unt, o jumătate de linguriță de sare, o jumătate de linguriță de esență de vanilie, o jumătate de cană de frișcă.Topiți zahărul pe foc timp de 3 min. Adăugați untul, sarea și esența de vanilie. Lăsați recipientul pe foc până devine foarte fierbinte și face bule. La sfârșit adăugați frișca, mai lăsați 2-3 minute, luați crăticioara de pe foc și lăsați siropul la răcit.