Budincă de cornuri - Surtea Sofia
Ingrediente: 6 - 7 cornuri, 1 l lapte, 8 linguri zahăr, 3 ouă, 2 plicuri zahăr vanilat, unt pentru uns forma.
Mod de preparare: Cornurile se taie rondele, laptele se pune la fiert cu zahărul şi zahărul vanilat.
Ouăle se bat spumă, prima dată albuşurile, apoi se adaugă la sfârşit şi gălbenuşurile.
Laptele fierbinte se toarnă peste cornuri şi se amestecă până ce laptele este absorbit de cornuri.
Se adaugă şi ouăle bătute. Se unge un vas de yena cu unt şi se toarnă compoziţia.
Se dă la cuptor circa 35 minute, până se rumeneşte deasupra.
Poftă bună!
Trimite
şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!