Budincă de griş cu fructe de pădure - Violeta Postolache

30 mai 2014 22:00   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 500 ml lapte, 100 g griş, 200 g zahăr, 4 ouă, 1 esenţă vanilie, 200 g afine, 100 g mure, 2 linguri zeamă lămâie.

Mod de preparare:

Fierbem laptele cu 100 g zahăr şi cu grişul. Amestecăm continuu până începe să se îngroaşe. Lăsăm să se răcorească.

Adăugăm vanilia şi gălbenuşurile. Batem spumă tare albuşurile şi le încorporăm în compoziţie.

Ungem o tavă de chec cu unt şi turnăm jumătate din compoziţia de griş.

Afinele le amestecăm cu 100 g zahăr, adăugăm 50 ml apă şi zeama de lămâie şi le dăm într-un clocot. Vor căpăta consistenţa unui sos. Punem jumătate din sosul de afine peste budincă apoi presărăm murele.

Turnăm restul de griş deasupra şi dăm la cuptor până se rumeneşte uşor.

Lăsăm să se răcească apoi răsturnăm budinca cu fundul în sus pe un platou.

Turnăm deasupra restul de sos de afine rămas, apoi porţionăm.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook

Mai multe