Budincă de griș. Desertul copilăriei
Budincă cu griș sau desertul copilăriei! Treebui să pregătești și tu această rețetă simplă și delicioasă pentru ai tăi.
Rețetă Budincă de griş
Budinca de griș se prepară în 40 de minute și sigur nu te vei sătura cu o porție.
Ingrediente
- 4 căni lapte,
- 1 cană griş,
- 100 g unt,
- coajă de portocală,
- 1 praf de sare,
- 5 linguri zahăr,
- 1 esenţă vanilie.
- 500 g căpşuni,
- 3 linguri zahăr,
- 2 linguri suc de portocale,
- 50 ml apă.
Mod de preparare
Pui laptele la fiert cu un praf de sare şi cu zahărul. Când clocoteşte, torni grişul în ploaie, amestecând continuu cu un tel. Laşi să fiarbă până devine ca o smântână groasă, amestecând continuu, ca să nu se formeze cocoloaşe și să nu se prindă de vas.
Opreşti focul, adaugi untul, esenţa, coaja de portocală şi amesteci bine. Torni grişul în 6-8 cupe individuale şi laşi să se răcorească.
Pui într-o cratiţă căpşunile, zahărul, sucul de portocală şi o aşezi pe foc. Amesteci până când zahărul s-a dizolvat, adaugi apa şi laşi să fiarbă până când sosul se leagă, căpşunile sunt moi, dar ferme. Torni sosul în cupe peste budinca de griş, laşi să se răcorească puţin şi serveşti.
Citește și: