Budincă de orez cu lapte la cuptor

17 martie 2015 13:24   Rețete
Ultima actualizare:

Budincă de orez cu lapte la cuptor! Trebuie să încerci această reţetă. E delicioasă, se prepară rapid, iar familia ta o va adora. Reţeta e gata în mai puţin de jumătate de oră. Spor la gătit!

  • 180 grame orez prefiert
  • 500 ml apă
  • 500 ml lapte călduţ
  • 250 ml lapte rece
  • 3 ouă
  • un praf nucşoară
  • un praf sare
  • 250 grame zahăr
  • 1 lingură unt
  • Pentru decor: 3 linguri zahăr

Budincă de orez cu lapte la cuptor: MOD DE PREPARARE

Aşa se prepară o budincă de orez cu lapte la cuptor. Într-o crăticioară se pun orezul, apa şi sarea şi se lasă să ajungă la punctul de fierbere. Apoi, se acoperă crăticioara cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic pentru 10 minute. Se adaugă laptele cald, se acoperă din nou cu capac şi se lasă la fiert încă 10 minute.

Apoi se trage apoi crăticioara de pe foc şi se pune nucşoara. Cât fierbe orezul, într-un castron se amestecă ouăle, zahărul şi laptele rece până ce se topeşte zahărul. Apoi, acest amestec se pune în orezul fiert în apă, potrivit retete.unica.ro. Un vas de cuptor se unge cu puţin unt şi se toarnă amestecul de orez.

Încă puţin şi această budincă de orez cu lapte la cuptor va fi gata. Se pune deasupra restul untului şi se dă la cuptorul preîncălzit cinci minute. După acest timp, se presară zahărul şi se mai lasă cinci minute la cuptor pentru ca acesta să se topească.  Acum îi puteţi chema pe cei dragi la masă. Poftă bună!

Ce beneficii aduce orezul?

  • este o sursă bună de energie pentru organism.
  • nu are colesterol.
  • ajută în bună funcţionare a creierului.
  • conferă senzaţia de saţietate.
  • fibrele din orez ajută tractul digestiv.

Ce vitamine şi minerale conţine orezul?

  • Vitamine: niacina, tiamină şi piridoxină.
  • Minerale: fier, fosfor şi potasiu.

Ce proprietăţi terapeutice are orezul?

  • Previne apariţia osteoporozei.
  • Este recomandat în bolile cardio-renale.
  • Previne bolile de inima, obezitatea, diabetul şi bolile de rinichi.
  • Protejează împotriva cancerului la stomac, colon sau sân.

Care este dezavantajul consumului de orez?

Orezul brun are dezavantajul de a fi puţin mai greu de mestecat, datorită elasticităţii specifice boabelor.Informaţii nutriţionale 100 de grame de orez

  • 130 kcal.
  • Grăsimi: 0.3 grame.
  • Carbohidraţi: 28.2 grame.
  • Proteine: 2.7 grame.
Mai multe