Bulgări de zăpadă- Barbu Laura

9 ianuarie 2012 14:22   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 500 g biscuiţi (simpli), 250 ml (lapte) apă, 2-3 linguri zahăr (după gust), zeama de la o portocală, 100 g stafide, 1-2 linguri cacao, 200 g nucă cocos.

Mod de preparare :Se fărâmă biscuiţii la blender (sau se pisează într-un bol).

Laptele (apa) se pune puţin pe foc împreună cu zahărul până ce acesta se dizolvă şi se toarnă peste biscuiţi.

Se adaugă zeama de portocală, stafidele (ţinute câteva minute într-un bol cu apă, ideal se ţin în rom) şi 100 g nucă cocos şi se amestecă bine.

Am împărţit compoziţia în două părţi egale, una am lăsat-o pentru „bulgăraşii de zăpadă", iar în cealaltă am adăugat cacao.

Se formează biluţe de dimensiuni potrivite şi se dau prin cealaltă 100 de g nucă de cocos.

Se lasă pentru cel puţin o oră, la frigider.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe