Bulion de roşii – Brînduşa Aluculesei

16 decembrie 2015 17:23   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

 -1 găleată mare de roşii

 -1 lingură “făinşag” (1 lingură busuioc uscat, 1 lingură cimbru uscat, 1 lingură rozmarin uscat, mixate împreună la viteză mare),

 -1 căpăţână de usturoi,

 -1 legătură de frunze de ţelină,

 -1 lingură de sare,

 -1 lingură de zahăr.

Mod de preparare

Se spală roşiile şi se taie felii, se dau prin maşină de scos seminţe şi se pune la fiert sucul obţinut, adăugăm o lingură de făinoşag, 1 lingură de sare şi o lingură de zahăr. Mie mi-a ieşit cam 8 litri de suc după ce am îndepărtat seminţele şi pieliţele. Am adăugat legătură de ţelină şi usturoiul şi când s-au fiert le-am scos şi le le-am aruncat. Fierbem sucul până scade cel puţin la jumătate din cantitatea pusă  pusă la fiert. Când considerăm că este destul de gros, oprim focul şi punem bulionul în borcane, le înfiletăm bine şi le dăm la cuptor pentru circa 20 de minute. Le lăsăm în cuptor până se răcesc apoi le băgăm la cămară. Să aveţi poftă dragilor!

Mai multe