Care sunt secretele pentru cele mai bune murături

23 septembrie 2016 10:12   Rețete
Ultima actualizare:

Suntem în plin sezon al murăturilor şi cu siguranţă vrei să prepari cele mai bune conserve. Aşa că ţi-am pregătit o listă amplă cu reguli esenţiale, sfaturi şi recomandări pentru a afla care sunt secretele pentru cele mai bune murături şi pentru ca borcanele sau sticlele cu legume, pastă de tomate sau bulion să reziste luni de zile în cămara ta.

• Unele femei obişnuiesc să potrivească saramura cu ajutorul unui ou. Astfel, saramura este suficient de concentrată dacă oul se ridică la suprafaţa lichidului.• Pregătirea legumelor pentru conservat este alcătuită din mai multe etape: spălare, sortare, curăţire, tăiat sau tocat, opărire şi răcire.• Toate legumele trebuie spălate înainte. Legumele rădăcinoase se înmoaie în apă, apoi se curăţă cu o perie pentru a îndepărta pământul de pe ele.• Legumele se aleg după mărime sau după gradul ce coacere (la roşii, de exemplu).• Rădăcinoasele (morcovi, ţelină, etc.) se răzuiesc cu cuţitul, apoi se spală din nou şi se usucă.• La alte legume, este esenţial să înlături coaja, pieliţa, cotoarele, codiţele, seminţele – adică toate părţile care nu sunt bune de consumat.

Citeşte mai multe pe clickpoftabuna.ro şi află secretele pentru cele mai bune murături!

Mai multe