Carmen Negoiţă îţi dă cea mai sănătoasă reţetă de pizza

5 decembrie 2015 22:31   Rețete
Ultima actualizare:

Postul este considerat un binevenit proces de detoxifiere a organismului. Însă nu şi dacă, evitând produsele de origine animală, de refugiezi în covrigi, margarină, pateuri vegetale şi făinoase. În loc să te revigorezi şi să mai dai jos câteva kilograme, rişti contrarul. Dar există alternativa – poţi mânca şi gustos, şi sănătos. Carmen Negoiţă îţi dă o reţetă de pizza delicioasă, făcută fără foc.

Promotoare a stilului de viaţă raw vegan (n.r. mâncăruri de origine vegetală, fără preparare termică), Carmen Negoiţă ştie o mulţime de reţete sănătoase, ideale în această perioadă - paste din dovlecei, pizza, supe, bomboane din ciocolată, torturi şi prăjituri pe bază de curmale, cocos, migdale, caju, nuci, tărâţe de psyllium, cacao raw etc. „Nu conţin zahăr şi niciun ingredient de provenienţă animală, îşi păstrează toţi ingredienţii naturali şi aduc organismului un aport important de vitamine şi minerale. Poţi ţine cu brio post doar cu preparate raw vegane. Astfel, îţi cureţi cu adevărat organismul de toxine şi îi dai sistemului digestiv o binemeritată pauză”, spune Carmen Negoiţă, care şi-a lansat recent o nouă cofetărie cu produse vegane, într-un mall din Bucureşti.

Pizza pe care ne-o propune în această perioadă este o alegere ideală în postul Crăciunului. E integral creată din produse vegetale şi nu este gătită la foc, astfel că îşi păstrează toţi nutrienţii valoroşi. „Blatul este realizat din fulgi de ovăz, mix de seminţe şi ardei. Toate acestea se omogenizează, iar compoziţia obţinută se ţine în deshidrator pentru a obţine consistenţă. Apoi, peste aluatul întins se adaugă brânză de caju, cubuleţe de avocado, de roşii, măsline şi germeni de grâu. Desigur, putem crea mai multe tipuri de pizza raw, în funcţie de preferinţe. Însă tot timpul compoziţia este de origine vegetală şi nu se prepară la foc. Rezultatul este extrem de delicios şi de hrănitor”, declară Carmen Negoiţă.

Cunoscutul blogger de modă a descoperit, de câţiva ani, bucătăria raw vegan, pe bază de reţete ce nu necesită coacere. De altfel, 70% din alimentaţia ei este bazată pe crudităţi, pe care şi le pregăteşte acasă. „Nu îmi ia mult timp, se fac extrem de repede. Când mai ies în oraş, cu prietenii, mănânc la restaurant alimente gătite, de aici restul de 30%. M-am documentat mult pentru a înţelege acest stil de viaţă, pentru a şti ce alimente sunt benefice şi, mai ales, în ce combinaţii”, spune fashionista.

Mai multe