Cârnaţi cu piure şi gravy de ceapă - Anamaria Badia

7 noiembrie 2012 14:25   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 6 cârnaţi proaspeţi (dacă sunt mari folosiţi doar trei), 3 cartofi potriviţi, 200 g fasole verde (sau orice legume preferaţi, ori puteţi servi fără legume), unt şi lapte pentru piure după gust, o ceapă, 2 cuburi condiment vită diluate într-o cană apă călduţă, o lingură făină, o linguriţă oţet balsamic, sare şi piper.

Mod de preparare: Puneţi cârnaţii pe o tavă de cuptor, stropiţi cu puţin ulei şi puneţi în cuptorul încins la 190°C/375°F/gaz 5 pentru 20 de minute sau până ce cârnaţii capătă o culoare aurie. Tăiaţi cartofii în cuburi de mărime potrivită şi puneţi-i la fiert în apă cu un praf de sare. Fierbeţi fasolea verde tăiată fâşii de asemenea în apă cu puţină sare.

Această reţetă se serveşte cu un sos tip gravy de ceapă. Când cartofii s-au fiert, scurgeţi apa rămasă, adăugaţi untul şi câteva linguri lapte apoi pasaţi cartofii cu o paletă pentru piure sau cu o furculiţă.

Poftă bună!

Mai multe