Cauţi un desert apetisant! Prepară tortul mozaic cu cremă de iaurt!
Ingrediente:
Pentru blatul 1: 4 ouă, 4 linguri zahăr, 3 linguri cacao, 2 linguri făină, 1 esenţă de rom
Pentru blatul 2: 2 ouă, 2 linguri zahăr, ½ portocală, 2 linguri făină
Pentru cremă: 750 g iaurt, 6 linguri zahăr, 2 linguri cacao, 2 pliculeţe gelatină
Pentru decor: 250 ml frişcă, 1 portocală, 100 g ciocolată
Mod de preparare:
Pentru primul blat baţi albuşurile spumă cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile unul câte unul, cacaua, esenţa de rom şi făina, pe care o încorporezi încet.
Torni compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată şi o dai la cuptor pentru 20-30 de minute.
Pentru al doilea blat baţi albuşurile cu zahărul, adaugi zeama şi coaja de portocală, gălbenuşurile şi făina. Torni aluatul în forma de tort unsă şi tapetată şi o introduci la cuptor pentru 15-20 de minute.