Ce sunt, de fapt, petele roșii din gălbenușul de ou. Tu știi ce mănânci?

4 septembrie 2018 9:05   Rețete
Ultima actualizare:

Le întâlnești adeseori atunci când spargi un ou și nu știi ce să faci, să îl mănânci sau nu? Iată ce reprezintă, de fapt, petele roşii din gălbenuşurile de ou. Tu știai?

Vestea bună e că nu ai niciun motiv de îngrijorare. Micile pete roşiatice apar în timpul fomării oului din cauza unei rupturi la nivelul vaselor de sânge. Cu alte cuvinte, e un lucru normal.  

Motivul apariţiei ar putea alimentaţia găinii sau vârsta ei, însă acestea nu cauzează nicio afecțiune persoanei care consumă alimentul. Medicii susțin că ouăle care conțin aceste mici pete pot fi consumate fără probleme. Însă dacă te deranjează, poți îndepărta punctul cu vârful unui cuțit. 

Cum îți dai seama dacă oul este vechi sau stricat - click aici!

De ce e bine să dormi cu părul prins coc

Cum îngrijeşti părul creţ

Mai multe