Cea mai bună halva de casă. Iată cum o prepari
12 octombrie 2020 15:16
Rețete
Ultima actualizare:
Halvaua este unul dintre cele mai delicioase deserturi, fiind o alternativă bună și sățioasă chiar și pentru zilele de post. Bogat calorică însă, halvaua este de preferat a fi mâncată în cantități mici. Dacă vă doriți să pregătiți halva acasă, iată de ce aveți nevoie și care este modalitatea de preparare.
Ingrediente halva de casă
- Câte 50 g de fructe caju, alune de pădure, seminţe de floarea soarelui
- 5 linguri seminţe de susan crude
- 5 felii de banane (opțional)
- o lingură de miere
- o lingură de cacao
Mod de preparare halva de casă
Puneţi într-un castron toate seminţele şi nucile, spălate şi decojite, apoi acoperiţi-le cu apă plată. Vasul trebuie să-l țineți în frigider, până a doua zi. Atunci scurgeţi apa, adăugaţi feliile de banană, mierea şi cacaoa, după care amestecaţi ingredintele în blender, până când obţineţi o pastă. Halvaua preparată în casă se păstrează în frigider timp de patru-cinci ore, după care deliciosul produs poate fi degustat.