Cea mai gustoasă plăcintă cu coacăze
Avem pentru voi o delicioasă plăcintă cu coacăze. Stiți rețeta? Este tare simplu de preparat și nu conține zahăr.
Cum se face plăcinta cu coacăze
Ingrediente plăcintă cu coacăze
- 250 g făină,
- 40-50 g fructoză,
- 120 g unt,
- 2 gălbenuşuri,
- 1 praf de sare,
- 2 banane,
- sucul de la 1 lămâie,
- 100 g migdale,
- 300 g coacăze,
- 1/2 linguriţă,
- scorţişoară măcinată,
- 2 ouă.
Mod de preparare plăcintă cu coacăze
Cerni făina, adaugi 30 g de fructoză, untul tăiat bucăţi, un gălbenuş şi sarea. Frămânți un aluat potrivit de tare şi îl pui la frigider cel puţin 30 de minute. Ungi şi tapetezi o formă de tartă cu diametrul de 25 cm. Împarți aluatul în două părţi și întinzi două foi. Cu prima foaie îmbraci forma, după care înţepi din loc în loc cu furculiţa. Cureți bananele de coajă şi le tai felii, le stropești cu zeamă de lămâie şi presari restul de fructoză. Adaugi peste banane 2 gălbenuşuri, jumătate din migdale tăiate felii, coacăzele spălate şi scurse, scorţişoara, albuşurile bătute spumă şi amesteci uşor. Torni amestecul în formă, acoperi cu cealaltă foaie, ungi deasupra cu un gălbenuş bătut, presari migdalele rămase şi coci, la foc potrivit, circa 40-45 de minute. Lași plăcinta să se răcească în formă.