Ceapă verde pane
Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate, şi va fi premiată cu un set de 6 cuţite Moller.
Ingrediente: 3 legături de ceapă verde, 4 linguri făină, 1 ou, 120 ml lapte, sare, piper, ulei pentru prăjit. Pentru sosul de smântână: 25 g unt, 1 lingură făină, 200 ml smântână, 1 lingură zeamă de lămâie, sare.
Preparare: Cureţi ceapa, o speli şi o presezi cu un prosop absorbant pentru a nu rămâne apă pe frunze. Separat, baţi oul cu trei linguri de făină şi sare după gust şi apoi diluezi cu lapte până obţii un aluat ca pentru clătite. Pudrezi firele de ceapă cu făină, le treci prin aluatul de clătite şi le rumeneşti în uleiul încins. Le pui pe şerveţele absorbante.
Pentru sos topeşti untul într-o tigaie, încorporezi făina, amestecând cu o lingură de lemn, şi stingi cu smântâna. Dacă este nevoie poţi adăuga puţin lapte pentru ca sosul să fie mai fluid. Condimentezi cu sare şi zeamă de lămâie, după gust, şi serveşti, ca garnitură, într-un castronel, presărat cu ceapă verde.