Cele mai bune chiftele cu soia și susan

6 ianuarie 2019 23:52   Rețete
Ultima actualizare:

Chiftele cu soia și susan! Sunt tare gustoase, se prepară ușor și ai nevoie de 40 de minute în bucătărie.

Ai poftă de chifteluțe? Îți dăm noi o rețetă tare gustoasă: chiftele cu soia și susan.

Ingrediente chiftele cu soia și susan

  • 400 g boabe verzi de soia,
  • 1 cartof mare,
  • 2 căţei usturoi,
  • 1 ou,
  • 1 felie pâine,
  • cimbru uscat,
  • pătrunjel verde, 
  • 2 linguri făină,
  • 2 linguri susan,
  • ulei pentru prăjit,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare chiftele cu soia și susan

Alegi boabele de soia, le speli în mai multe ape, apoi le acoperi cu apă rece şi le laşi la înmuiat, de preferat de seara până dimineaţa. Scurgi apa, le clăteşti în mai multe ape reci şi le fierbi, la foc mic, în apă cu puţină sare. Când soia este aproape fiartă, adaugi cartoful curăţat, tăiat cubuleţe şi le fierbi împreună până sunt bine pătrunse.

Strecori legumele şi le laşi să se răcorească într-un castron. Adaugi peste ele căţeii de usturoi zdrobiţi, oul bătut, miezul de pâine înmuiat în apă şi stors bine, cimbru, pătrunjel, sare şi piper, după gust, şi le frămânţi bine până se leagă. Modelezi din compoziţie chiftele rotunde pe care le tăvăleşti prin făină amestecată cu susan, după care le prăjeşti în ulei bine încins până se rumenesc. Le serveşti calde.

Mai multe