Cele mai bune leacuri din plante contra gripei!

15 ianuarie 2013 15:13   Rețete
Ultima actualizare:

Usturoiul conţine nişte substanţe volatile, care au darul de a distruge virusurile şi bacteriile. Astfel te fereşti de infecţiile respiratorii. De aceea, în timpul epidemiilor de gripă e indicat să consumi doi căţei de usturoi pe zi.

Ceaiul de ceapă luptă şi el împotriva gripei protejând arborele bronşic şi plămânii. Chiar dacă este neplăcut la gust, merită chinul de a-l bea, mai ales că opreşte şi tusea. În jumătate de litru de apă fierbi două cepe medii cam 15 minute. La sfârşit îl îndulceşti cu miere şi îl bei cât mai fierbinte.   

Ceaiul de coada şoricelului sau din flori de soc ajută şi ele la reducerea rapidă a febrei. Dacă mai adaugi şi o linguriţă de miere în ceaiul fierbinte te vei simţi şi mai bine.

Infuzia fierbinte de maghiran trebuie băută cât mai caldă, rapid şi în cantităţi mari deoarece este un hipertermiant extrem de puternic. Acest tratament făcut în fazele incipiente ale gripei poate face minuni. Într-o cană de apă clocotită pui o lingură de plantă mărunţită, o acoperi un sfert de oră, după care filtrezi conţinutul. Într-un interval de maximum două ore, trebuie să bei 2-3 căni din această infuzie.

Vitamina C e binevenită oricând pe "vreme de răceală şi gripă" deoarece întăreşte sistemul imunitar şi hidratează corpul. De aceea e bine ca, în perioada asta, să consumi multe citrice şi să apelezi la suplimentele de Vitamina C din farmacii.

Uleiul de mentă. De patru ori pe zi se iau câte 1-2 picături, amestecate cu o linguriţă de miere. Stimulează respiraţia şi impiedică blocarea plămânilor, dilatând şi ajutând la curăţarea arborelui bronşic de secreţii.

Gripa are următoarele simptome: febră mare (peste 38,5 grade), dureri de cap, dureri musculare, nas înfundat sau rinoree, tuse seacă, stare generală proastă, oboseală. Poate dura şi două săptămâni şi, netratată, poate duce la complicaţii.

Mai multe