Cele mai simple brioşe cu gem pentru copii

16 februarie 2017 16:45   Rețete
Ultima actualizare:

De ce spunem că sunt cele mai simple brioşe cu gem pentru copii? Pentru că le-a putut face chiar un copil de 10 ani, ceea ce înseamnă că e posibil pentru oricine vrea să încerce în tandem cu "puiul" lui, pentru că, a găti în familie e unul din cele mai frumoase lucruri zicem noi.

Înainte de a va uită pe lista de ingrediente vă rugăm recapitulati dacă aveţi prin casă forme de brioşe de orice fel: tavă cu găuri de brioşe, forme de silicon, forme de hârtie. Dimeniunea nu contează, însă asta va “afecta” numărul de porţii pe care le faceţi. Noi am pus şi forme de hârtie în tavă de brioşe ca să nu mai curăţăm apoi tava şi să le putem desprinde mai uşor.

La dimensiunile pe care le-am avut noi au ieşit peste 20 de brioşe, scrie retetetv.ro.

Ingrediente:

250 gr unt la temperatura camerei

250 gr făină

200 gr zahăr

3 ouă

1/2 plic praf de copt

zahăr vanilat

coajă de lămâie

un praf de sare

gem de zmeură/fructe de pădure/vişine (orice doriţi sau aveţi prin casă, ar fi de preferat să fie ceva răcoritor)

Mod de preparare:

1. Se amestecă untul moale cu zahărul până când acesta se topeşte.

2. Adăugaţi treptat ouăle şi încorporaţi-l complet pe fiecare.

3. Puneţi făină, praful de copt şi aromele şi amestecaţi până aveţi o compoziţie nici moale nici tare, care se ia uşor cu o linguriţă sau două.

4. Puneţi în fiecare formă de brioşă câte o lingură de compoziţie, apoi adăugaţi o lingură de dulceaţă/gem. Peste lingură de gem mai puneţi încă o lingură de aluat. Dacă aveţi forme mici puteţi face şi brioşe simple, fără gem. Ajustaţi oricum cantitatea la formele pe care le aveţi.

5. Puneţi tavă în cuptorul preîncălzit  şi lăsaţi-o circa 25 de minute (la 180 de grade C).

6. Scoateţi tavă, lăsaţi-o la răcit apoi pudraţi cu zahăr pudra sau serviţi-le simple, după preferinţe.

Mai multe