Chec aperitiv - Aluculesei Brînduşa

22 noiembrie 2016 15:03   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente pentru două checuri:

10 ouă,

500 g făină de grâu,

500 ml iaurt de casă,

2 pliculeţe praf de copt,

2 gogoşari,

300 g parizer de pasăre,

3 fire cabanos,

4 linguri ulei,

200 g caşcaval,

1 linguriţă condimente cu gust de legume,

1 linguriţă sare.

Mod de preparare:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se pun la mixat doar albuşurile cu condimente. Când se fac spumă, se adaugă gălbenuşurile, continuându-se mixarea, se adaugă uleiul, iaurtul şi se mixează foarte bine, apoi se adaugă făina de grâu ce a fost amestecată cu praful de copt, sarea şi se mixează la viteză mai mică, până la omogenizare. În două tavi se pune hârtie de copt, peste hârtie se toarnă compoziţia de chec, în cantităţi egale şi peste compoziţie se pun gogoșarii tocaţi mărunt, parizerul tăiat cubuleţe şi caşcavalul dat prin răzătoare, apoi se dau tăvile la cuptorul încălzit deja, la foc potrivit pentru circa o ora. Să aveţi poftă, dragilor!

Mai multe