Chec coroniţă cu şofran şi glazură de ou – Felicia Vanea

4 decembrie 2015 12:54   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

8 ouă

9 linguri de zahăr

9 linguri de ulei

10 linguri de făină

1 praf de copt cu şofran

2 fiole de esenţă vanilie

2-3 pachetele zahăr vanilat

Glazura de ou:

100 g zahăr pudra

1 albuş de ou

zeamă de lămâie sau portocală

Mod de preparare

Ouăle se bat cu mixerul, împreună cu zahărul până devine o crema, în jur de 15 min. Apoi adăugăm uleiul şi îl încorporăm bine, adăugăm praful de copt cu şofran esenţă, zahărul vanilat şi la sfârşit făină. Omogenizăm bine, şi tapetăm o formă de guguluf, turnam compoziţia, şi o dăm la foc mediu circa 40 min. Scoatem coroniţa din formă, o lăsăm să se răcească puţin apoi adăugăm glazură de ou.

Glazura de ou: Se amestecă într-un castron zahărul pudră, albuşul de ou şi zeamă de la o lămâie sau o portocală. Se amestecă până ce se obţine o crema groasă. Cu această compoziţie se ornează coroniţa.

Mai multe