Chec cu castane, o rețetă delicioasă de toamnă. Cât de ușor se face
Este o rețetă inventată de o pasionată de bucătărie și de deserturi. Este preferata prietenilor săi, dar și a familiei. Îți garantăm că îți va plăcea și ție!
Chec cu castane – Ingrediente:
250 de grame de piure de castane la pachet (nu din cel la borcan, care e mult mai umed)150 de grame de unt cu 80% grasime5 oua180 de grame de faina50 de grame zahar brut de trestie (optional, dar ajuta si la gust si la culoarea frumoasa)180 de grame de zahar1 lingurita extract de vanilie3 grame de praf de copt (asta inseamna o lingurita rasa sau chiar mai putin)1 praf de sare40 de grame de ciocolata neagra taiata in bucatele (se poate inlocui cu nuci, eu cred ca cel mai nimerite ar fi bucatele de castane glasate, dar nu am avut de unde sa iau o asemenea avutie)zahar pudra, ciocolata topita pentru finisatChec cu castane – Mod de preparare:
1. Porniti cuptorul si setati-l la 180 de grade Celsius. Pregatiti o forma de chec (28x10x10 cm) pe care puteti s-o ungeti bine de tot cu unt si s-o tapetati cu faina sau sa folositi hartie de copt (varianta cu hartie de copt e mai rapida dar ungand forma cu unt si tapetand-o cu faina se va obtine o crusta cu gust foarte bun). Se cantaresc toate ingredientele.2. Se separa 4 oua, galbenusurile deoparte, albusurile separat. Intr-un castron, se mixeaza piureul de castane, untul la temperatura camerei, 90 de grame de zahar, zaharul brun si extractul de vanilie. Se adauga pe rand galbenusurile, mixand energic dupa fiecare, la fel si oul intreg pastrat. Faina se amesteca cu praful de copt si ciocolata taiata bucatele si se adauga peste crema de unt si castane. Se omogenizeaza cu mixerul la viteza mica.
Află continuarea pe Clickpoftăbună.ro!
Gogoși braziliene. Un desert grozav pe care trebuie să îl încerci